9 βραβευμένοι σεφ στην Τήνο και στο μαγευτικό εστιατόριο Zoga

ενννια σεφ στην τηνο

9 βραβευμένοι σεφ στην Τήνο και στο μαγευτικό εστιατόριο Zoga

Νέα & Events

Εννέα διάσημοι Ευρωπαίοι σεφ και τρεις Έλληνες δημοσιογράφοι και κριτικοί εστιατορίων, μα κυρίως εραστές της πραγματικά καλής και ποιοτικής κουζίνας, συναντήθηκαν στο εστιατόριο Zoga, που βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα AEOLIS TINOS SUITES, κάτω από τον έναστρο ουρανό του Αιγαίου, και απόλαυσαν ένα μενού που επιμελήθηκε ο διάσημος σεφ Τάσος Μαντής, βραβευμένος με 1 αστέρι Michelin.

Συνομίλησαν για την αυθεντικότητα, την αισθητική και τη γευστική ταυτότητα, θέματα που συνδέονται με τα ταξίδια και τις εποχές, που περικλείουν την παράδοση και την εξέλιξη, που επιστρέφουν στην αρμονία και τη μνήμη.

Οι 9 βραβευμένοι με αστέρια Michelin σεφ

Συνάντηση αστέρων, λοιπόν, και κυριολεκτικά, αφού όλοι τους είναι βραβευμένοι με αστέρια Michelin. Άλλωστε, τα βραβεία Michelin αποτελούν τη Βίβλο της παγκόσμιας γαστρονομίας. Ονόματα όπως του γεννημένου στη Γερμανία Stefan Heilemann, των Ιταλών Giorgio Diana και Cristian Gadau, του Miles Watson, εμπνευστή της καινοτόμου και δημιουργικής ομάδας των Pure Berlin, του Ισπανού Xavi Donnay, του Σουηδού Ebbe Vollmer, του Ολλανδού Jacob Jan Boerma, του Πολωνού Przemysław Klima και του Γάλλου Akrame Benallal, μαζί με τους Έλληνες δημοσιογράφους και γαστριμαργικούς κριτικούς Θάλεια Τσιχλάκη, Φώτης Βαλάτο και Τάσο Μητσελή, αποτέλεσαν μια μεγάλη γαστρονομική συντροφιά.

Στη διάρκεια του μεθυστικού γεύματος επιχείρησαν να εκφράσουν τον πλούτο των διαφορετικών μαγειρικών ευαισθησιών στο πλαίσιο μιας συνάντησης που θα συμφιλιώσει τους παραδοσιακούς και τους μοντέρνους, τους κλασικούς και τους αχαλίνωτους, τις χώρες του Βορρά και τις χώρες του Νότου», κάτω από τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τα αρώματα της Τηνιακής γης.

Ο σεφ του εστιατορίου Zoga, Τάσος Μαντής

Φέτος το μενού του εστιατορίου Zoga το έχει επιμεληθεί ο διάσημος σεφ Τάσος Μαντής. Μάλιστα, ο Τάσος μέσα από το μενού του Zoga προωθεί τη βιωσιμότητα, εκφράζοντας μια σύγχρονη προσέγγιση της διεθνούς γαστρονομίας.

Ο βραβευμένος σεφ εξελίσσει τη γαστριμαργική πορεία του Zoga, δημιουργώντας μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές και προσδίδοντας μια άλλη διάσταση στο μενού μέσα από την καλλιέργεια βοτάνων και μυρωδικών σχεδόν αποκλειστικά από την Τηνιακή γη.

Έτσι, για μια ακόμη χρονιά το Zoga πρωτοπορεί, παρέχοντας τη μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών στον χώρο των γαστριμαργικών απολαύσεων. Το μενού του αξιοποιεί τα αγνά προϊόντα της περιοχής, τις πρώτες ύλες από τοπικούς προμηθευτές, και δημιουργεί μία ξεχωριστή εμπειρία σύγχρονης ελληνικής αλλά και διεθνούς γαστρονομίας.

Επίσης, η πλούσια κάβα του Zoga προσφέρει μερικά από τα πιο ονομαστά είδη κρασιών, ελληνικής προέλευσης αλλά και διεθνή. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα κρασιά με ετικέτα Aeolis, που εμφιαλώνουμε με μεράκι για το ποιοτικό κρασί που θα βρείτε μόνο εδώ.

Πιάτα από το μενού του εστιατορίου Zoga, που επιμελήθηκε ο σεφ Τάσος Μαντής

Στο Zoga, που βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα AEOLIS, θα ζήσετε μια αυθεντική εμπειρία από αρώματα και χρώματα της Τήνου. Θα γευτείτε το πληθωρικό λάδι, θα απολαύσετε τα εκρηκτικά μπαχαρικά και βότανα της Κυκλαδίτικης γης και θα δοκιμάσετε μοναδικές παραδοσιακές συνταγές αλλά και σύγχρονες γεύσεις.

Πάρτε μια γεύση από το μενού του εστιατορίου μας

 

Related Posts

Εστιατόριο Ζόγκα στην Τήνο