Ο σεφ Τάσος Μαντής στο Zero Waste Chef

mantis zero waste chef

Ο σεφ Τάσος Μαντής στο Zero Waste Chef

Νέα & Events

Ο διάσημος σεφ Τάσος Μαντής, που και φέτος το καλοκαίρι θα επιμελείται τα πιάτα του ZOGA, μιλάει για τη βιώσιμη γαστρονομία και τη φιλοσοφία του farm-to-table. Μάλιστα, ο Τ. Μαντής είναι ένας από τους οκτώ σεφ σε όλη την Ευρώπη που επιλέχθηκαν από την εταιρεία παραγωγής της σειράς ντοκιμαντέρ «Zero Waste Chef» για να μιλήσουν ως πρωτοπόροι της βιώσιμης γαστρονομίας.

O αμερικανικός μιντιακός κολοσσός HBO, που έχουμε γνωρίσει μέσα από θρυλικές παραγωγές όπως το «Sex And The City» και το «Game of Thrones», στη συνδρομητική του πλατφόρμα HBO Max, φιλοξενεί μια πρωτοποριακή εκπομπή για τη γαστρονομία, το «Zero Waste Chef». Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ ισπανικής παραγωγής για τη βιώσιμη διατροφή.

Ο διάσημος Έλληνας σεφ του εστιατορίου Ζoga Tάσος Μαντής στους 8 κορυφαίους σεφ της Ευρώπης που συμμετέχουν σε ντοκιμαντέρ για την βιώσιμη γαστρονομία

Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ ήρθαν τον Ιούνιο στην Αθήνα για να συναντήσουν το διάσημο Έλληνα σεφ. Ο διάσημος σεφ του Zoga, το εστιατόριο που φιλοξενείται μέσα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Aeolis Tinos Suites, κατάφερε μέσα σε λίγους μόνο μήνες να ταξιδέψει τη φήμη του ξανά σε όλο τον κόσμο, κατακτώντας διθυραμβικές κριτικές για το ιδιαίτερο γαστρονομικό project που ακολουθεί τη φιλοσοφία του farm-to-table. Δεν είναι η πρώτη φορά βεβαίως που το καταφέρνει, αφού ο Έλληνας σεφ θεωρείται πρωτοπόρος στην earthy gastronomy (βιώσιμη γαστρονομία που βασίζεται στις αγνές πρώτες ύλες).

Ο Τ. Μαντής που εκτός από σεφ του Zoga  είναι και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Soil στο Παγκράτι, έχει μεγάλη εμπειρία πίσω του: Από το Funky Gourmet πέρασε σε απαιτητικές κουζίνες εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας στο εξωτερικό, τα οποία ξεχωρίζουν στα αστέρια Michelin, όπως το Hof Van Cleve του Peter Goossens στις Βρυξέλλες, το Geranium στην Κοπεγχάγη, το Frantzen στην Στοκχόλμη. Αλλά και στην Ελλάδα, με το εστιατόριο Hytra -το εστιατόριο στο roof garden της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση- κατάφερε να κερδίσει επίσης αστέρι Michelin

Για το «Zero Waste Chef», λοιπόν, ετοίμασε 2 πιάτα μπροστά στην κάμερα, προσπαθώντας να μειώσει τη σπατάλη φαγητού και να μάθει διασκεδαστικά στο κοινό πώς να μαγειρεύει νόστιμα πράγματα χωρίς να πετά τίποτα. Παράλληλα, ανέπτυξε τις ιδέες του για τη βιωσιμότητα, την οικολογία και την επανάσταση της farm-to-table γαστρονομίας. Τα πιάτα που δοκίμασαν από το μενού του Τάσου Μαντή ήταν οι γαρίδες κοιλάδας και η πράσινη σαλάτα με το στρείδι.

Αυτά τα πιάτα αλλά και πολλούς άλλους γαστρονομικούς θησαυρούς μπορεί να απολαύσει κάποιος και στο εστιατόριο Zoga, στην Τήνο. Βασικοί πρωταγωνιστές των πιάτων του διάσημου σεφ είναι τα βιολογικά λαχανικά, τα βότανα και τα βρώσιμα λουλούδια, που βρίσκει κανείς άφθονα στους κήπους του Zoga και στην πλούσια τηνιακή γη. Επίσης, ξεχωριστά πιάτα με κρεατικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τα καΐκια ντόπιων ψαράδων κατέχουν κι αυτά μια ξεχωριστή θέση στις προτάσεις του σεφ.

πιάτο του τάσου μαντή

Στο Zoga, ο κορυφαίος σεφ Τάσος Μαντής με τα πιάτα του συντηρεί τη μνήμη και εφαρμόζει το farm -to- table χρησιμοποιώντας τα τοπικά προϊόντα του νησιού, στηριζόμενος στην επινοητικότητα και στη μακραίωνη γαστρονομική παράδοση, με στόχο να δημιουργήσει σπάνιες αλλά και αυθεντικές γεύσεις –συνώνυμες του ελληνικού πολιτισμού– και πειρασμούς στους οποίους απλά θα παραδοθείτε.

Απολαύστε το καλοκαίρι με θέα το Αιγαίο και μεθύστε με τις γεύσεις και τα αρώματα των πιάτων του Zoga!

Related Posts

Εστιατόριο Ζόγκα στην Τήνο