κοσμος στο εστιατοριο ζογκα

Wine Tasting με κρασιά Λύκος

Νέα & Events

Τον Ιούλιο υποδεχθήκαμε το οινοποιείο Λύκος σε ένα εξαιρετικό wine tasting event. Το εστιατόριο Zoga κατακλύστηκε από φίλους του καλού κρασιού, που δοκίμασαν τα βραβευμένα λευκά και κόκκινα κρασιά του Οινοποιείου Λύκου, όπως τα Lykos Μαλαγουζιά, Lykos Ασύρτικο, Λύκος Πανσέλοινος Sauvignon Blanc, Λύκος Κράτιστος Νεμέα, το Lykos Cabernet Sauvignon Bio και άλλα.

Θερμά συγχαρητήρια απέσπασαν επίσης τα πιάτα του σεφ μας Τάσου Μαντή, που αναδεικνύουν τα καλύτερα προϊόντα της Ελληνικής γης, τόσο από τους κήπους του εστιατορίου μας όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Κρασιά Λύκος

Ο Απόστολος Λύκος το 1991, παίρνοντας την σκυτάλη από τον πατέρα του, θέλησε να συνεχίσει την οινική και γαστρονομική παράδοση της οικογένειας και να αναπτύξει ένα σύγχρονο τεχνολογικά οινοποιείο µε σεβασµό στην οινική παράδοση της περιοχής και την αναβάθμιση του Ευβοϊκού αµπελώνα.

Οι αµπελώνες, χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, εκτείνονται στις πλαγιές της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας. H ξεχωριστή συνεργασία ήλιου, γης και ανθρώπινης γνώσης, δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσα, που συνδυάζει το ιδανικό terroir που μαζί µε την αύρα του Ευβοϊκού και την μοναδικότητα του κρύου χειµώνα, ευνοεί την φαινολική ωρίμανση των σταφυλιών. Καθώς επίσης και στην ορεινή Βοιωτία, τη Θήβα και το Κούτσι της Νεµέας σε υψόμετρο 200-550 μέτρων.

Η συλλογή των σταφυλιών γίνεται επιλεκτικά με τα χέρια με πολύ φροντίδα και μεράκι. Οι γηγενής ποικιλίες που παράγει το οινοποιείο είναι η Μαλαγουζιά, το Ασσύρτικο, το Αθήρι, ο Ροδίτης, το Βραδιανό και το Αγιωργίτικο. Αλλά και διεθνής ποικιλίες όπως Sauvignon Blanc, Chardonnay, Malvasia di Candia, viognier, Grenache Rouge, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah και Muscat.

Η πλούσια εμπειρία της δημιουργίας μαζί με το µεράκι και την αγάπη για την δημιουργία ποιοτικού κρασιού που πέρασε από τον παππού στα εγγόνια πλέον, επιβραβεύεται συνεχώς µε διεθνής διακρίσεις των κρασιών.

Related Posts

Εστιατόριο Ζόγκα στην Τήνο