λουζα τηνου

Λούζα Τήνου

Λούζα Τήνου, μια ξεχωριστή λιχουδιά απο την Τήνο από καθαρό χοιρινό κρέας (κόντρα φιλέτο) και μπαχαρικά.

Το κρέας παραμένει στο αλάτι για 2-3 μέρες, μετά μπαίνει αρκετές μέρες σε κόκκινο κρασί, πασπαλίζεται με πιπέρι, μπαχάρι, μάραθο, γαρίφαλο, θρούμπι και κρεμιέται για να στεγνώσει και να ωριμάσει 20-25 ημέρες. Διατηρείται στο ψυγείο και όσο περνάει ο καιρός αποβάλλει υγρασία, η γεύση της γίνεται πιο έντονη και σκληραίνει.

Η γεύση της είναι πιο λεπτή από τα λουκάνικα, το Κρητικό απάκι ή το μπέικον. Κόβεται σε πολύ λετπές φέτες και μπορεί να καταναλωθεί ωμή με ντοματίνια, τρυφερό μαρούλι, κάποιο μαλακό κατσικίσιο τυρί, να μπει σε πίτες ή στην πατατοσαλάτα και βέβαια σε ομελέτες, όπως η ομελέτα με λούζα Τήνου που θα βρείτε στο εστιατόριο μας.

Δείτε το lunch menu

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού